Träning och hälsa

Dags att komma i form?

De flesta människor har någon period i livet då de har en kroppsform de inte känner sig helt nöjda med, samtidigt som de upplever att de är trötta och slitna och inte har tillräckligt med energi för att hantera vardagen. Det sista man vill göra i dessa fall är ofta mer, men genom att träna kan man snabbt märka resultat och må bättre. Du kommer märka en förändring redan efter tio dagar och detta kommer att motivera dig till att fortsätta. En kickstart hjälper många att komma i form och det är just i början som mest sker i kroppen när man har bestämt sig för att börja träna och äta nyttigt. Faktum är att du kan märka enormt stor skillnad redan den första veckan.

Även om programmen kan verka otroliga och lova väldigt mycket som det kan vara svårt att tänka sig att de kan hålla kan ett kort program vara en bra kickstart för att komma igång. Du kanske inte förlorar tio kilo på två veckor och om du gör det är det sannolikt till stor del vattenvikt men redan från start kommer du att känna dig mindre uppsvälld och detta är något som kommer att få dig att se smalare ut samtidigt som du kommer att känna dig lättare i kroppen. När det kommer till att få en kropp som man känner sig nöjd med och som har tillräckligt med energi för att klara av vardagen gäller det att vara konstant med träningen. Det är bättre att träna två gånger i veckan regelbundet istället för att träna en hel vecka och sen sluta helt.

Det gäller att du hittar en träningsform som du tycker fungerar för dig, oavsett om det är yoga, gym, simning, promenader eller styrketräning. En del tycker om att träna i grupp och föredrar till exempel pilates eller crossfit, andra tycker om att spela innebandy eller fotboll. Det viktiga är att du hittar något som du tycker om. Då kommer du att ha en större chans att lyckas med att regelbundet gå och träna. Om du har någon som du tränar med regelbundet kan detta öka chanserna för att du ska lyckas i och med att du inte bara sviker dig själv om du skippar träningen, du sviker även någon annan.

Andra människor tycker att det är skönt att träna helt på egen hand och detta kan vara en motivation till att fortsätta, om man lever ett upptaget familjeliv med barn kan det vara en skön stund för ensamtid och för att rensa tankarna eller om man överlag är upptagen. Om du aldrig har tränat regelbundet förut behöver du testa dig fram för att se vad som fungerar för dig, men ge inte upp!

bard