Älska dig själv

Måste alkohol helt undvikas i en hälsosam diet?

De allra flesta är medvetna om att alkohol inte är nyttigt för kroppen och det är något som till och med kan vara direkt hälsofarligt. Dock anser många att ett glas med valfri favoritdryck ibland är en del av livet och det finns många anledningar till att man vill dricka alkohol ibland. Det är socialt, avslappnande och man gillar smaken. En del gillar ruset det ger och andra förknippar alkohol med olika saker, till exempel ett glas vin med ledighet. Många känner därför att det är tungt att helt skippa alkohol när man vill leva mer hälsosamt och det kan bli en anledning till att man inte vill bli mer hälsosam i livet. Man vill helt enkelt njuta av det goda i livet.

Livet handlar dock om balans och du behöver inte helt sluta dricka alkohol om du går på en diet eller försöker att förändra ditt liv till det nyttigare. Även när det kommer till alkohol finns det bättre alternativ som man kan dricka. Dock bör du ha i åtanke att i slutändan handlar det om måttlighet. Liksom du kommer att kunna frossa i dig en chipspåse ibland kommer du att kunna fortsätta ta ett glas vin en fredagskväll om detta är något du tycker om att göra. Rödvin är ett bra alternativ när det kommer till alkohol, bland annat innehåller det mängder med nyttiga antioxidanter. Forskning har visat att människan är dragen till alkohol i och med att den starka doften från alkohol som produceras i jästa frukter kunde visa människan att det fanns färsk någonstans i närheten. Man tror även att grottmänniskor har ätit överjästa frukter men att de inte har blivit berusade av det i och med att dessa frukter endast innehåller kring 1 procent alkohol.

Alkohol kan faktiskt vara bra för människan i små mängder, väldigt små mängder, dock rör detta sällan de mängder man dricker idag. Att ta ett glas vin någon gång emellanåt skadar dig dock inte, det du bör ha i åtanke är att det ofta räcker med ett glas vin. Du bör undvika tjocka likörer då dessa är riktigt kaloririka och som ett exempel: drinken ”screaming orgasm” innehåller omkring 550 kalorier medan ett glas vin ofta innehåller kring 60 kalorier.

bard