Nyttigare i vardagen

Fördelar med padel

Är du sugen på att testa 2021 års kanske mest omtalade sport? Då är det antagligen padel som du tänker på. Padel har helt klart tagit svenskarna med storm och på bara några månader upprättades ett flertal padelbanor runt om i landet. Många vittnar om att det är en sport som inte bara är bra för fysiken, utan även för sinnet. Padel är nämligen väldigt roligt och kommer med en rad olika fördelar!

Det finns flera orsaker till varför du bör testa på att spela padel och alla handlar långt ifrån att det faktiskt är roligt. Visst är det ett riktigt stort plus att sporten också är kul, eftersom det annars finns en stor sannolikhet att du snabbt kommer sluta med den. Padel kan jämföras som en blandning av tennis och badminton och är i grunden en racketsport. Spelar du i en padelhall kan du låna all utrustning du behöver, men du kan också köpa högkvalitativa padelbollar och racketar som är dina personliga.

4 stora fördelar med padel

1. Du blir mer vältränad

Padel är en sport som innehåller mycket fart och därför är det ett utmärkt val för dig som vill bränna kalorier eller vill gå ner i vikt. Om du spelar riktigt intensivt under en timme kan du bränna så mycket som 400-600 kalorier. Träning gör dessutom att din kropp och din mentala hälsa håller sig i trim, så att du minskar risken för psykiska och fysiska sjukdomar.

2. Du blir en bättre problemlösare

Padel kan faktiskt hjälpa dig att bli en mycket bättre problemlösare. När du är mitt uppe i ett padelspel kommer du att behöva ta mängder med olika beslut inom loppet av sekunder. Du behöver kunna beräkna vinklarna, banorna och spelgeometrin och ibland har du bara en bråkdels sekund på dig. Dessa erfarenheter kan du sedan ta med dig ut i vardagen.

3. Minska stressen i din vardag

Idag är det många människor som lider av stress i vardagen. Stress påverkar inte bara vår mentala hälsa negativt, utan vill det sig illa kan stress även ge fysiska besvär, t.ex. håravfall och ökad trötthet. När du spelar padel kommer du att behöva lägga ditt fokus och din energi på sporten och på så sätt får du en paus från grubblande tankar. När du svettas och slår bollen kommer även dagliga spänningar att släppa.

4. Kvalitetstid med de du älskar

Padel är en sport som människor i alla åldrar kan njuta av. Därför kan du med fördel se till att dra med dig resterande familjemedlemmar till padelbanan. Nu får du inte bara möjlighet att spendera mer tid tillsammans med dina vänner eller din familj, utan ni ser också till att främja en mer hälsosam vardag och livsstil. När ni har spelat klart kan ni alltid njuta av en god fika i de många caféer som finns i padelhallarna.

bard