Nyttigare i vardagen

Nyttigare vardag: vardagsmotion

Ett enkelt och billigt sätt att bli mer hälsosam är genom att satsa på vardagsmotion. Vardagsmotion är den naturliga rörelsen som du får under vardagen – vilket kan bli mycket eller nästan inget alls. Du kan få en nyttigare vardag genom mer vardagsmotion – utan att du knappt märker av det.

[IMAGE=e4zT8edNBsjw.jpg]

Motion och hälsa

[IMAGE=doqR0wdr7cHC.jpg]

Vi vet alla om att vi borde träna mer, äta mer grönsaker och äta mindre wienerbröd och chips – men det är inte alltid så lätt. Många av oss har helt enkelt inte tid att motionera så mycket som vi borde, andra av oss tycker att ett gym eller fitnesscenter får tanken på att rensa avloppet att låta trevligt. För många är också mat och hälsa ett problem som skapar stress, vilket nästan kan göra att vi lever än mer ohälsosamt. Då är vardagsmotion i kombination med några enkla gymrörelser i hemmet den perfekta lösningen. Du hittar både hemmagym och annan bra sportutrustning hos gorillasports.se

[IMAGE=dFmgekdZd5Sr.jpg]

Vardagsmotion

Vardagsmotion handlar om att röra sig så mycket som möjligt under vardagen: att ta trapporna istället för hissen, gå istället för att åka bil eller att ta en promenad istället för att sitta med iPaden. Det är enkelt att få in mycket motion i vår vardag, men för att lyckas måste vi göra medvetna förändringar av våra vanor. Hälsa, träning och motion handlar mycket om vanor. Om vi har för vana att alltid ta bilen eller bussen till jobbet, trots att det bara är två kilometer, så kommer den vanan att påverka våra liv. Detsamma om vi tar vanan att alltid ta en liten kaka till kaffet – det är ju bara en och imorgon ska jag ta en knäckebrödskriva istället… Vi bygger lätt upp vanor som är svåra att bryta. För att få in mer vardagsmotion i ditt liv behöver du alltså tänka över dina vanor. Det bästa är att ta papper och penna och skriva ner vilka vanor som du har: hur du tar dig till jobbet, vad du gör på din fritid, hur du handlar och hur du försöker att undvika rörelse. Vardagsmotion handlar om att byta ut stillasittande mot naturlig rörelse.

Tips på vardagsmotion

Det är ganska enkelt att lägga in mer rörelse i vardagen, men du måste göra det till medvetna vanor. Efter ett tag kommer du inte ens att behöva tänka på det. Ett smart sätt att få in mer motion är genom att byta ut bil eller kollektivtrafik, mot att cykla eller gå. Om det inte är möjligt kan du alltid ta en hållplats längre bort, så att du behöver gå 500 meter extra varje morgon och eftermiddag. Det blir 1000 meter extra varje dag och fem kilometer på en vecka! Parkera alltid bilen längst bort på parkeringen – det ger alltid mer rörelse. Du kan också se till att göra ärenden: var personen som går och kopierar papper, hämtar mjölken eller öppnar dörren. Många små steg skapar en hälsosam vardag utan att du ens tänker på det. Det är också klokt att ha ett hemmagym och göra ett litet 10-minuters pass varje dag för att träna musklerna.

bard