Nyttigare i vardagen

Unna dig en skönhetsbehandling och höj ditt välmående

Träning och att sköta om kroppen i all ära, men ibland behöver du bara få slappna av och fokusera på ditt yttre för att må bra. Även om det vi har inom oss är viktigast så skadar det inte att ibland ge sitt yttre lite extra tid och uppmärksamhet. Faktum är att det inte bara är rätt kost och träning som är viktigt för oss. Även egentid, avkoppling och att unna dig något extra ibland är värdefullt.

Att unna dig en härlig ansiktsbehandling, kanske med lite lyftande effekt, är ett utmärkt sätt att visa dig själv kärlek. Hos ak.se finns mängder av spännande behandlingar som utförs av kompetent personal. Här kan du även göra större skönhetsingrepp med gott resultat.

Ta hand om din hy

Under vintermånaderna är torr luft verkligen en bov för hyn. Den torra luften gör även ansiktet torrt och får dig att se trött och glåmig ut. Då kan det vara perfekt med en medicinsk ansiktsbehandling som återställer hudens lyster och spänstighet. Exempel på sådana behandlingar är till exempel dermapen och kemisk peeling. Dermapen stimulerar kroppens egna bildning av kollagen, ett protein som är viktigt för att huden ska se frisk och ungdomlig hud. Kemisk peeling tar med hjälp av syror bort gamla och grå hudceller och lämnar dig med strålande hy. Båda dessa behandlingar kan du göra tryggt och säkert på Akademikliniken.

Slipp skavanker som stör dig

Alla har vi dem, skavanker i utseendet som vi stör oss på och helst vill slippa. Det kan vara stora porer, ett missprydande ärr, hängande ögonlock eller en stor leverfläck. Då är det bra att veta att dessa problem faktiskt går att åtgärda med hjälp av ganska enkla ingrepp. Ibland kan det anses fult att fokusera allt för mycket på det yttre, men faktum är att det är du som lever i din kropp och som ska trivas med den. Om du har något av dessa problem kan det alltså vara klokt att kontakta din hudklinik för att ta reda på vilken hjälp som finns att få. Ibland händer det dock att vissa är alltför kritiska till det egna utseendet, så pass att det blivit ett hinder i vardagen. Detta kallas dysmorfofobi och behandlas bäst av vården. Har du inga sådana problem finns det annars inga hinder för att genomgå ett skönhetsingrepp om du känner att det skulle göra dig mer tillfreds med dig själv.

Ta hand om dig själv

Ytterligare sätt att visa dig själv kärlek förutom skönhetsbehandlingar, träning och kost finns också. Det är bland annat mycket viktigt att du ser till att du får ordentlig vila. Det har visat sig att vår dygnsrytm påverkar vårt välmående i stor utsträckning. Se med andra ord till att ha en bekväm säng och ett lugnt och harmoniskt sovrum. Det är också bra om du lägger mobiltelefonen åt sidan innan du går till sängs. Att stimulera hjärnan med ljus innan sovdags gör det svårare att komma till ro.

bard