Nyttigare i vardagen

Allt du behöver för att träna padel

Padel är en träningsform som blivit enormt populär den senaste tiden. Denna fartfyllda och sociala sport passar även utmärkt för nybörjare eftersom reglerna är relativt enkla. Här kan du läsa mer om vad du behöver för att komma igång och träna padel.

Padelracket

Först och främst måste du se till att du har rätt utrustning. Padel brukar beskrivas som en blandning av tennis och squash, men utrustningen skiljer sig åt. Det behövs särskilda bollar och racketar för att kunna spela padel. En padelracket har inga strängar som i exempelvis tennis och squash. Istället har slagytan hål i sig och racketen är tillverkad av kompositmaterial. Hos Rocket Padel kan du köpa en padelracket som passar din nivå. Du hittar ett komplett utbud för nybörjare såväl som proffs. Om du är osäker på vilken racket du ska välja kan du göra ett digitalt test på deras hemsida. Testet är kostnadsfritt och ger rekommendationer inom två minuter.

Medspelare

Padel är en kul sport som alltid spelas i dubbel. Det innebär att ni är fyra spelare totalt på banan. Med andra ord bör du hitta en medspelare och två motspelare för att sätta igång och spela. En fördel med padel är att det är en sport som passar olika åldrar och träningsbakgrunder.

En padelbana

När du har din utrustning och dina medspelare är det bara att bege sig till närmaste padelbana. Sporten utförs på en särskild bana som omges av väggar. I takt med sportens popularitet har allt fler padelhallar öppnats i landet.

bard