Nyttigare i vardagen

Investering i träning och hälsa

Att träna är en av de bästa investeringar man kan göra för sin hälsa! Träning behöver inte vara tråkig då det alltid finns någon form av träning som passar var och en. Våra kroppar är gjorda för att röra på sig och vi får en mängd positiva hälsoeffekter genom träning.

Träning och hälsa hör ihop

När vi tränar får kroppen bättre cirkulation, starkare muskler och vi blir piggare. Träning kan passa alla oavsett ålder, kroppsbyggnad eller kön. Har man ett handikapp och är fysiskt begränsad, kan man finna träningsformer som anpassas till behovet. Man ska fokusera på vad man kan göra, och inte på vad man inte kan göra. Det finns en mängd olika fördelar med träning även för själen. Det är ett känt faktum att träning ökar endorfinproduktionen i kroppen, som skapar välbefinnande och är ett sorts hormon. Efter ett träningspass är det härligt att duscha och dofta gott. Då kan man med fördel använda sig av en väldoftande EdT från Paco Rabanne som en fin belöning efter träningen! Träning minskar drastiskt risken för hjärt-kärlsjukdomar. Genom träning får man en bättre syresättning till blodet och en mer effektiv cirkulation. När vi tränar minskar stresskänslan och man har lättare att fokusera och bli mer kreativ.

Träningsformer

Innan man börjar träna ska man se över vilka olika typer av träningsformer det finns och vilken eller vilka former som passar. Träning kan handla om simning, tyngdlyftning, löpning, yoga, spinning eller härliga skogspromenader. Faktum är att promenader är precis lika effektiva som att springa. En skogspromenad ger både frisk luft, mycket syre och rörelse. Fördelen med att promenera i skogen är att underlaget är mjukare och varierande så att leder inte belastas hårt som vid asfalt. Träning kan vara allt från svettig och intensiv, till lugn och konsekvent.

En god hälsa börjar inifrån och ut. När man tränar ska man vara konsekvent och inte ge upp. Det är lika viktigt att även sinnet är med som kroppen. Målet med träningen kan ha många syften som att gå ner i vikt, förbättra konditionen eller för att bli piggare. Då träning ofta bidrar till fler förbättringar är det ändå bra att fråga sig själv varför man börjar träna och sätta upp ett mål. När man hittat sin träningsform börjar en resa mot en bättre hälsa och balans mellan kropp och själ.

bard