Nyttigare i vardagen

Träning och hälsa för ett bättre liv

Att träna är det bästa man kan gör för sin hälsa. Det är även bra för hälsan att äta bra mat med mycket näring och ta hand om både kropp och själ. Våra kroppar är skapade för att röra på sig genom en hälsosam träning i kombination med en bra kost.

Val av träningsformer

Det finns en rad olika träningsformer att välja. Om man väljer att träna styrka, har forskning visat att styrketräning kan förlänga livet och man kan motverka sjukdomar. Om man har svårt att välja träningsform, finns det bra tips på hur man hittar sin träningsform innan man börjar. Det är även bra att tänka på målet med träningen, då är det lättare att inte tappa motivationen på vägen. Att ta hand om sitt utseende kan för många ha en större betydelse än man tror. En del personer kan uppleva att de inte är nöjda med sitt utseende, särskilt om det handlar om brösten när man är kvinna. Ämnet kan vara känsligt och många lider i det tysta. Bröst kan bli hängiga efter en graviditet eller så har man en liten byst. Oavsett vad anledningen är, kan man besöka Motiva som kirurgiskt utför högkvalitativa bröstoperationer med fantastiska resultat! När man börjar träna kan man gå på gym och bygga muskler, utföra aerobics i grupp, dansa, simma, springa, promenera, cykla och mycket mer. En lugnare form är yoga. Genom yoga får man en bättre fysisk styrka, stärker bandet mellan kropp och själ och man lär sig leva i nuet genom meditationsövningar och fokus.

Kost och träning är viktigt för hälsan

Kosten är precis lika viktig för hälsan som träning. De flesta har nog hört uttrycket “du blir vad du äter” och det ligger en stor sanning i detta uttryck. Äter man felaktigt genom fet snabbmat med mycket salt, går man snabbt upp i vikt och kan utveckla sjukdomar och medicinska tillstånd. När man tränar ska man äta mycket nyttiga proteiner, få i sig frukt och grönt samt se till att dricka ordentligt. Det är även viktigt att äta regelbundet så att blodsockret håller en jämn nivå. Hälsa och träning går hand i hand och det är bra att välja en träningsform som man verkligen trivs med. Att ha roligt när man tränar är en viktig del för ett bättre resultat.

bard