Nyttigare i vardagen

Ta hand om dina tänder

Dina tänder är en vital del av din hälsa. Det är viktigt att du lagar dina hål och regelbundet går till tandläkaren. Ta hand om ilningar och svarta hål så fort de uppkommer, så kan du förebygga både problem och höga tandläkarräkningar.

Svarta hål i tänderna

Din munhälsa påverkar faktiskt hela din kropp: både immunförsvar, mage och risken att utveckla demens. Det är oerhört viktigt att sköta tandhygienen, både hemma genom att dagligen borsta tänderna och genom att regelbundet gå till tandläkaren. Har du kariesangrepp? Då är det smart att omgående laga dem. Just snabbare du lagar dina tänder, desto mindre kommer det att kostar och desto mindre obehag kommer du att uppleva under själva behandlingen. När du får en tand lagad används ett plastmaterial med keramikpartiklar som på ett snyggt sätt smälter in färgmässigt med den riktiga tanden. För att laga ett svart hål i tanden vänder du dig till Södertandläkarna som hjälper dig på bästa sätt. Du bokar enkelt tid online eller så ringer du dem. Förutom att laga dina tänder, så hjälper de dig med tandimplantat, förebyggande behandlingar, tandfasader, tandkirurgi, bettrehabilitering, tandblekning och invisalign.

Snygga tänder

Våra tänder påverkar vår hälsa på två sätt: den fysiska hälsan och den mentala hälsan. Om du gillar att träna, ta hand om din kropp, så vill du gärna också ha snygga tänder. Hos Södertandläkarna kan du bleka tänderna, men du kan också sätta in invisalign som är en ny modern tandställning för vuxna som är näst intill osynlig. Ett bra alternativ för dig som känner att tänderna inte är riktigt raka, men som inte vill ha en synlig tandställning. Att fixa till tänderna kan göra mycket både för att få bättre självkänsla, särskilt om du inte gillar att le. Men också när du ska dejta eller söka ett nytt jobb. Att våga ge ett stort leende är viktigt i det sociala livet.

Daglig munhygien

Det är viktigt att du tar hand om dina tänder varje dag. Förutom att minimera risken att få stora hål och eventuellt behöva göra en rotfyllning, så är din tandhälsa en viktig del av din hälsa. Du förebygger flera sjukdomar genom att ta hand om dina tänder: borsta dem och använda tandtråd. Genom att ta hand om våra tänder så blir vi också fräschare. Det är trevligare att vara nära en person som har fräsch andedräkt, som använder tandhygieniskt tuggummi efter att de har druckit kaffe och på andra sätt är medvetna om både munnen och utseendet. Förutom att borsta tänderna morgon och kväll, är det riktigt smart att ha med tuggummi i ryggsäcken eller väskan, så behöver du inte oroa dig för att inte lukta gott.

bard